zondag 30 maart 2008

Film AEL over die van Wilders


Ik zet hier op mijn weblog het filmpje dat de Arabisch Europese Liga (AEL) maakte als reactie op de film van Wilders.
Interessant is bijvoorbeeld dat in het begin BIJBEL-teksten worden gegeven waar opgeroepen wordt tot het maken van slaven, om het uitroeien van bevolkingen (ook dus vrouwen en kinderen). Die teksten staan in het Oude Testament, dus ook in de joodse Thora. (dat wordt in het filmpje niet gezegd, maar dat komt van mijzelf – dit om de AEL geen dingen in de mond te leggen die ze niet gezegd hebben)
Dus, zeg ik, als je de Koran wil verbieden, als je een hetze begint tegen de Koran, dan ben je bewust “selectief verontwaardigt”.
Als met het dan heeft over de “christelijke-judaische” waarden van het westen en dat die in tegenspraak zijn met de (men spreekt alsnog dan wel over de FUNDAMENTALISTISCHE strekkingen van de) islam - en DAT wordt in de mond genomen door véél Westerse politici – dan zit daar een bedoeling achter. Zeker als men dan géén afstand neemt van “fundamentalistische” strekkingen binnen het christendom en het jodendom die dus (op basis van eventuele letterlijke interpretaties van Bijbel en Thora) die OOK haat zaaien en dus een basis kunnen vormen van “terrorisme”.
Mijn standpunt is dat net als het verspreiden van (vroeger dus algemeen aanvaardde en vaak OOK op basis van bijbelteksten) racisme ten aanzien van de “onbeschaafde”, “heidense” zwarten, indianen e.d. de bedoeling had het kolonialisme en de oorlog en plundering van Afrika, Zuid-Amerika en ook Azië te verdedigen en goed te praten dit in de jaren ’30 gebeurde ten aanzien van de joden en nu ten aanzien van de islam in zijn totaliteit.
De bedoeling is de “geesten voor te bereiden” op de oorlog(en) die gaan komen, omdat het imperialisme nodig is om oorlog te voeren om de effecten van de algemene crisis waaruit zij niet meer kan geraken te verzachten én om een scherpere concurrentiestrijd te voeren, voor markten, grondstoffen en goedkope arbeidskrachten.
Lees mijn standpunten over al dan niet onafwendbaarheid van oorlog, en alleen tegen te houden (als we dit écht willen hier in Europa) via revolutie tegen het imperialisme en het opbouwen van socialisme, in dit artikel en in dit artikel.

Geen opmerkingen: