zondag 30 maart 2008

Tibet integraal deel van socialistische opbouw in China


Ik neem bovenstaande filmpje over op mijn weblog; Bekijk het, het spreekt voor zichzelf! Maar, aangezien het karakter van mijn weblog wil ik dit toch even verantwoorden.
Als overtuigd communist, zal ik bewust nadenken en een (bestudeerde) mening vormen, over de vraag: “Wordt er een juiste lijn gevolgd inzake opbouw van het socialisme?”. Ik heb daarom veel over de revolutie van China gelezen. Hierover nog elders op dit weblog. Zo meen ik dat er sinds 1978 er opportunisme (eigenlijk historisch idealisme)optreedt in de analyse die de CCP maakt inzake het opmaken van een bilan van het verleden. En dat inzake de economische politiek die sinds 1978 uitgestippeld wordt dat er ook idealisme (vooropgestelde IDEEËN, als FEITEN, als VASTLIGGENDE wetmatigheden nemen) wordt gehanteerd.
Vervolgens meen ik dat deze vorm van opportunisme al lange tijd in de CCP heerste, maar constant bestreden werd door Mao Zedong.
Ik vrees dat dit opportunisme sinds 1978 vrij spel heeft gekregen en zich zo tot revisionisme heeft ontwikkeld. Dit is gevaarlijk, volgens mij, omdat als dit niet bestreden wordt het mogelijk is dat “China dan kan kantelen” (zoals geloof ik Mao Zedong dat formuleerde).
Het revisionisme, een burgerlijke lijn van BINNEN uit, wordt versterkt door de agressieve aanval die het imperialisme op alle manieren uitvoert op de Socialistische Volksrepubliek.

Ik vond het altijd eerder een VAL: het “mogen” organiseren van de Olympische Spelen. Toen de USSR (in de jaren ’80) ook de Olympische Spelen “mocht” organiseren, was dit ook een goed aangrijpingspunt voor een campagne tegen de (toen nog altijd –ondanks het revisionisme dat al de kop had opgestoken sinds lange tijd) Socialistische Soviet-Unie.
Dit gezegd zijnde vind ik dat het de taak is van ieder communist of simpatisant van het socialisme als maatschappijvorm (of hij nu kritiek heeft over de manier waarop het uitgebouwd wordt) om de verworvenheden van de revolutie in China te verdedigen tegen aanvallen van het imperialisme.
DAAROM dat ik dit filmpje overneem op mijn weblog. Daarbij zit in dit filmpje nog een boodschap aan alle goedwillende (maar misleidde) “mensenrechtenactivisten”: Laat u GEEN “selectieve verontwaardiging” aanpraten, maar gebruik je verstand en bestudeer eerst de hele situatie voordat je je gevoel laat “misbruiken” door bepaalde krachten met duistere bedoelingen.

Geen opmerkingen: